Tuningforum.pl tuning forum
Zaloguj się, aby sprawdzić PW.

Napisz nowy temat Odpowiedz Strona główna » Fora główne » Jaki mam sobie kupić samochód?
Strona 4 z 4 Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Ultimate Tuningforum Master
Awatar użytkownika

Dołączenie: Maj Pią 23, 2008 3:10 pm
Miejscowość: FZ/DL
Posiadane auto: e46-m57d30

Post Wysłany: Mar Pią 12, 2010 10:05 am  Temat postu: Re: Chce kupic auto do 14 Tys.

Zamiast passata b5 z wielowachaczowym zawieszeniem poszukaj dobre mondeo, najlepiej z silnikiem tddi. To są bardzo dobre wozy, będziesz się cieszył bezawaryjną eksploatacją.

Tu niestety poprzedni user wcale nie doradzil dobrze. Passat ma dobre... silniki TDI

ProfilE-mail
Rookie
Rookie

Dołączenie: Lut Pon 22, 2010 9:24 pm
Posiadane auto: Szukam

Post Wysłany: Mar Pią 12, 2010 3:43 pm  Temat postu: Re: Chce kupic auto do 14 Tys.

Hm a może jest jeszcze jakieś auto za hm 17-18 tys aby było wygodne, i hm no limuzyna wpadająca w oko z takim pazurem . Osobiście jak bym brał audi a4 b5 to kombi a inne sedan. Ale może jest jakieś auto którego nie doceniłem do tej pory. Alfy odpadają i wszystko co jest połączone z koncernem fiata.
ProfilE-mail
Awatar użytkownika

Post Wysłany: Mar Pią 12, 2010 4:40 pm  Temat postu: Re: Chce kupic auto do 14 Tys.

Może Saab ?? Albo Volvo s40 Też przyjemne wozy i mają mocne silniki.

ProfilE-mail
Rookie
Rookie

Dołączenie: Lut Pon 22, 2010 9:24 pm
Posiadane auto: Szukam

Post Wysłany: Mar Pią 12, 2010 10:38 pm  Temat postu: Re: Chce kupic auto do 14 Tys.

Powiem tak . Jeśli znajdę do 19tys forda mondeo w sedanie i dobrym stanie to go biorę, ale jeśli tak nie będzie to pozostaje przy audi. Niestety oddanie marce. Ale mam nadzieję że we wrześniu auta stanieją i może będę posiadał mondeo MK3 ;) Nie ukrywam że ładne auto, tylko czuję się obcy przy nim . Audi znam bo jest w rodzinie jak i VW od lat a mondeo MK2 znam jako straszną jednostkę z rdzą i ciężko palącym silnikiem diesla. Sąsiad ma takiego i widzę jak się zmaga z nim co ranka . Może mógłby mi ktoś objaśnić coś na ten temat . A dokładniej jaki silnik omijać . A i chciałbym aby nie był to silnik na pompo wtryskiwaczach. W audi do 2000r. TZN do ostatniego FL b5 są zwykłe pompy i system wtryskiwaczy w silniku. Lecz nie wiem jak to jest w przypadku Mondeo . Na allegro spotyka się często silniki TDCI 130KM Hm i tu pytanie bo silniki w TDDI są rzadkością. Prędzej znalazłem w tej cenie w fordzie ale focus-ie. Dodam co do paliwa że mieszkam na wsi i często udaje mi się wlewać paliwa z (bańki) czego pompo wtryskiwacze raczej by nie wytrzymały, jak i większej ilości bio komponentów w ropie. Z góry dzięki za odp . ;)
A co myślicie o audi a3 98-00 rok ??? Niby można już kupić za 17-20tys takie autko. Co prawda komfortem to nie audi a4 ale ponoć wytrzymałe auta pomijając te z początku produkcji.
ProfilE-mail
Awatar użytkownika

Post Wysłany: Mar Sob 13, 2010 4:13 pm  Temat postu: Re: Chce kupic auto do 14 Tys.

Pomiędzy mondeo Mk2 a Mk3 jest ogromna różnica. Nie rdzewieje a gama silników diesla nie dość ,że szeroka to dobrze opiniowana. W tę stronę powinieneś uderzać.

Polecam TDDI

ProfilE-mail
Rookie
Rookie

Dołączenie: Mar Pon 15, 2010 7:49 pm

Post Wysłany: Mar Wto 16, 2010 2:28 pm  Temat postu: Re: Chce kupic auto do 14 Tys.

Polecam rozejrzeć się za skodą octavią tdi lub seatem toledo II gen. także tdi. Do 14 tys zł można całkiem niezłe autko kupić. :)
ProfilE-mail
Napisz nowy temat Odpowiedz Strona główna » Fora główne » Jaki mam sobie kupić samochód? Strona 4 z 4 Poprzednia  1, 2, 3, 4
Wyświetl tematy z poprzednich:  Sortuj według  

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Szukaj:
Skocz do: