Tuningforum.pl tuning forum
Zaloguj się, aby sprawdzić PW.
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Strona główna forum » Fora główne » Techniczne
Strona 1 z 1
Autor Wiadomość
Ultimate Tuningforum Master
Ultimate Tuningforum Master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): maja Pt 23, 2008 3:10 pm
Posty: 770
Lokalizacja: FZ


Offline
Post Napisane: lip Śr 16, 2008 12:17 am  Tytuł: Nie chce zapalic przy nagrzany...
 
 
Witam,

Mam problem z moim autkiem. Jest to BMW 330d e46, a problem polega na tym ze po rozgrzaniu silnika nie chce odpalić. Objawy są takie ze pompa paliwa pompuje paliwo do komory, ale podczas kręcenia silnik zakręca sie do 500 obrotów i koniec ,gaśnie. Inna bajka jest gdy motor jest zimny, wtedy odpala bez zarzutów. Mozliwe ze któryś przewód prowadzący paliwo do silnika jest przerwany , lub niedokręcony bo silnik wykazuje tak jakby zapowietrzenie. Być moze pod wpływem temperatury przewód sie rozszerza i dla tego dostaje sie powietrze. To jest moja teza, jakies pomysly ? Mechanik zawodzi a chce to miec za sobą.

Pozdro :P

_________________
_____________________________
Prosiłeś o bana i dostałeś.
Wombat

 
Góra
Zobacz profil
Ultimate Tuningforum Master
Ultimate Tuningforum Master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): mar N 11, 2007 2:40 pm
Posty: 663
Lokalizacja: Szczecin/Wawa
Posiadane auto: Elantra i Octavia


Offline
Post Napisane: lip Śr 16, 2008 8:03 am  Tytuł: Re: Nie chce zapalic przy nagr...
 
 
filtr powietrza proponuję wymienić

_________________
Forum to takie miejsce, które sprowadza marzycieli na ziemię ;)

 
Góra
Zobacz profil
Ultimate Tuningforum Master
Ultimate Tuningforum Master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): maja Pt 23, 2008 3:10 pm
Posty: 770
Lokalizacja: FZ


Offline
Post Napisane: lip Śr 16, 2008 11:07 pm  Tytuł: Re: Nie chce zapalic przy nagr...
 
 
Filtr oleju, powietrza , paliwa , i olej wymienione. Dalej to samo :)9

_________________
_____________________________
Prosiłeś o bana i dostałeś.
Wombat

 
Góra
Zobacz profil
Rookie
Rookie

Dołączył(a): lip Cz 24, 2008 8:15 pm
Posty: 3
Posiadane auto: opel vectra b


Offline
Post Napisane: lip N 27, 2008 5:28 pm  Tytuł: Re: Nie chce zapalic przy nagr...
 
 
witam. JA w sumie jezdze oplem i czesto surfuje po roznych oplowskich forum-ach. Znam ten blad z wlasnego doswiadczenia (chodzi o OPLA). Kiedy silnik byl zimny odpalal zanim jeszcze sie kluczyk wsydzilo do stacyjki :)25 . Ale jak byl silnik zagrzany to trzeba bylo go pokrecic dluzej. To nie bylo czesto,raz na miesiac srednio tak padalo. Wymienilem czujnik chlodnicy. Okazalo sie ze on podawal zly sygnal do komputera. Np: Silnik mial srednio 80-90 stopni a czujnik podawal ze silnik jest zimny. Wiec dawka mieszanki zostala powiekszona i zalewalo komore spalania.
Moja propozycja to taka zebys wymienil czujnik temperatury chlodzenia.
Jak to zrobisz to napisz czy to sie powiodlo.
Pozdrawiam :)2
Góra
Zobacz profil
Ultimate Tuningforum Master
Ultimate Tuningforum Master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): mar N 11, 2007 2:40 pm
Posty: 663
Lokalizacja: Szczecin/Wawa
Posiadane auto: Elantra i Octavia


Offline
Post Napisane: lip Pn 28, 2008 5:23 am  Tytuł: Re: Nie chce zapalic przy nagr...
 
 
Cytuj:
forum-ach
:grin:

artysta tygodnia :D

ps. pisze się "forach" :P

_________________
Forum to takie miejsce, które sprowadza marzycieli na ziemię ;)

 
Góra
Zobacz profil
User
User

Dołączył(a): kwi Śr 02, 2008 1:57 pm
Posty: 28
Posiadane auto: VWgolf


Offline
Post Napisane: lip Pn 28, 2008 4:00 pm  Tytuł: Re: Nie chce zapalic przy nagr...
 
 
Rozumiem że jest to diesel na CR.
Objawy świadczą o dużym spadku ciśnienia paliwa z pompy CP.
Musisz(niestety)zrobić diagnostykę - inaczej zero wiedzy.
Może być mikronieszczelność na sekcjach tłoczących(bywało).
Może sterownik obniżać ciśnienie w wyniku błędnej info.
Innej drogi nie ma.
Góra
Zobacz profil
Ultimate Tuningforum Master
Ultimate Tuningforum Master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): maja Pt 23, 2008 3:10 pm
Posty: 770
Lokalizacja: FZ


Offline
Post Napisane: lip Pn 28, 2008 4:47 pm  Tytuł: Re: Nie chce zapalic przy nagr...
 
 
No umówiłem sie na diagnostyke. Znajomy miał podobny problem z autem. I po wymianie czujnika termostatu wszystko sprawowało sie jak trzeba. Zobaczymy co komputer powie. oby to byl ten czujnik hehe :P

___________________________________________________________________________________________

No i zrobione. Problem sprawił czujnik wałka rozrządu. Odpala igła moja :grin:

_________________
_____________________________
Prosiłeś o bana i dostałeś.
Wombat

 
Góra
Zobacz profil
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Strona główna forum » Fora główne » Techniczne Strona 1 z 1
Wyświetl wątki nie starsze niż:  Sortuj wg  

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Szukaj:
Skocz do:  




POWERED_BY Hosted by Take.pl
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL