Forum - Główne - jak przyciemnić szyby?

kesey
dodano: 28.11.2006, 13:35 #1 + 0 -
Wiatm, mam pytanie czy ktoś wie jak samemu przyciemnić szyby w aucie? Wiem, że trezba je wyjąć, dokładnie umyć i nalepić folię, ale to za mało Jak uniknąć pęcherzyków powietrza? Czym przecinać folię? I może coś jeszcze ktoś wie ciekawego w tym temacie ...

DO MODERATORÓW...
szukałem w FAQ - nie ma (jest tylko o przepisach i jakie szybki czy firmy wybrać, zero porad)
szukałem w google - nie ma (same stronki firm, zero porad)
do góry
Wombat Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 15.04.2002
dodano: 28.11.2006 14:06 #2 + 0 -
a szukałeś wyszukiwarką forum ?
Wombat

www.wombat.prv.pl
do góry
Palkerson Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 07.05.2006
dodano: 28.11.2006 14:06 #3 + 0 -
taki temat juz był ale dobra to wszystko jest w instrukcji jak kupisz folię najlepiej teremokurczliwą to unikniesz bombelków a to nie filozofia wyjmujesz szyby myjesz je wcześniej przygotuj sobie spryskiwacz z jakimś płynem + woda i tym spryskujesz szybhę i na mokrą szybe naklejasz folie i ją sobie ładnie ustawiqasz i taką łopatką ktorą dostajesz wyciągasz wode i pęcherzyki z pod foli jak juz nie ma wody i widać ze folia się trzyma to nożykiem ktory tez dostaniesz, obcinasz to co Ci zbywa (jak jest to szyba którą bedziesz otwieral to lepiej obciąć tqkim specjalnym nożykiem (albo naklej na ten noż listewkę by ciecie było równe i robiem jedziesz;)) kilka milimetrów więcej by Ci się nie zdzierała folia przy zamykaniu szyby i tyle a i jeszcze z termokurczliwą to się jakos suszarką nagrzewa ale takiej nie miałem, mi wyszło idealnie a robilem tak ja właśnie opisałem na 3 samochodach wiec jestem zadowolony, pozdrawiam
do góry
Bartz Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 06.02.2003
dodano: 28.11.2006 14:47 #4 + 0 -
Palkerson - to nie sr.pl, tutaj pochwaly nie dostaniesz;P

...ewentualnie bana za litość nad największą zbrodnią, czyli nie korzystaniem z wyszukiwarki
do góry
kesey
dodano: 28.11.2006 18:30 #5 + 0 -
oto co znalazłem w wyszukiwarce forum w tym temacie:
http://tunin(...)=results
ani jednej porady jak samemu przyciemnić szyby!

Wielkie dzięki Palkerson za cenne porady, już sobie wydrukowałem, teraz szukam jakąś dobrą folię i do dzieła!
do góry
Wombat Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 15.04.2002
dodano: 28.11.2006 19:07 #6 + 0 -
niestety nie wiem co znalazłes wyszukiwarka bo nawet nie sprawdziłes jak działa link którego wkleiłeś (bez sensu ci to wyszło bo to po prostu link do wyszukiwarki )

natomiast ja wpisałem "przyciemić szyby" i potem "przyciemnianie szyb" i sprawdziłem co wywala. Wywala wiedze w ilości wrecz nadmiarowej.
Wombat

www.wombat.prv.pl
do góry
Palkerson Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 07.05.2006
dodano: 28.11.2006 20:05 #7 + 0 -
Sorry :D nie chcę dostać bana za litość :D..........kesey ja jeszcze będziesz miał z czymś problem jeśli chpodzi o przyciemnienie to wal do mnie na gg to jakoś Cie pokieruje (1044371) Pozdrawiam wszystkich
do góry
K@M Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 19.09.2005
dodano: 28.11.2006 23:05 #8 + 0 -
Ty go moze nie kieruj bo dowod straci
[color=blue]Zamiast Mówić Co Myślisz... [/color]



[color=red]...Zacznij Myśleć Co Mówisz[/color]



http://peugeot.bialystok.pl/
do góry
Wombat Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 15.04.2002
dodano: 29.11.2006 00:43 #9 + 0 -
albo bedzie "usuwal usterke na drodze" drapiac pazurami folie.
Wombat

www.wombat.prv.pl
do góry
kesey
dodano: 29.11.2006 07:20 #10 + 0 -

Wombat napisał:

albo bedzie "usuwal usterke na drodze" drapiac pazurami folie.


nic z tych rzeczy.... moga mi zabierac dowod rejestracyjny, a wtedy wypozyczam sobie nowego mercedesa, wsadzam w moim accordzie do przodu inne szybki, takie co spelniaja normy (widzialem uzywki za 70 zl sztuka) i jade do diagnosty (laweta), ktory stwierdzi, ze szyby spelniaja normy, wtedy wystawiam Policji rachunek za merola, lawete, diagnoste i cos jeszcze tam wymysle
do góry
Palkerson Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 07.05.2006
dodano: 29.11.2006 08:46 #11 + 0 -
nie straci ja jakoś o tym co wolno a co nie to sporo wiem .. Pozdro
do góry
danielpoz
dodano: 29.11.2006 09:49 #12 + 0 -

kesey napisał:

Wombat napisał:

albo bedzie "usuwal usterke na drodze" drapiac pazurami folie.


nic z tych rzeczy.... moga mi zabierac dowod rejestracyjny, a wtedy wypozyczam sobie nowego mercedesa, wsadzam w moim accordzie do przodu inne szybki, takie co spelniaja normy (widzialem uzywki za 70 zl sztuka) i jade do diagnosty (laweta), ktory stwierdzi, ze szyby spelniaja normy, wtedy wystawiam Policji rachunek za merola, lawete, diagnoste i cos jeszcze tam wymysle


napisz jak sie juz obudzisz
do góry
BOB.R Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 04.03.2003
dodano: 29.11.2006 10:49 #13 + 0 -

Cytat:

...wsadzam w moim accordzie do przodu inne szybki, takie co spelniaja normy (widzialem uzywki za 70 zl sztuka)...


To na hu...steczke kombinujesz z folią? a poza tym to panowie policjanci bardzo "lubią" takich cwaniaków więc życzę powodzenia w razie czego
blacharka, lakierka, polerka, renowacje itp [color=#0000FF]galeria[/color] - [color=#800040]NOWE PRACE[/color], kontakt
do góry
Wombat Nowicjusz
Czytelnik OFFLINE
Dołączył: 15.04.2002
dodano: 29.11.2006 18:05 #14 + 0 -

Cytat:


nic z tych rzeczy.... moga mi zabierac dowod rejestracyjny, a wtedy wypozyczam sobie nowego mercedesa, wsadzam w moim accordzie do przodu inne szybki, takie co spelniaja normy (widzialem uzywki za 70 zl sztuka) i jade do diagnosty (laweta), ktory stwierdzi, ze szyby spelniaja normy, wtedy wystawiam Policji rachunek za merola, lawete, diagnoste i cos jeszcze tam wymysle


bueeehe he he he.. wypozyczenie samochodu + przegląd + demontaz tapicerek + wymiana szyb + potem to samo tylko na odwrót.
btw.. a wklejane szyby jak sobie wymienisz? wybijesz tymczasowo młoteczkiem?
kupa kosztów, zachodu. I co? wydaje ci sie że coś osiagniesz jak im wystawisz achunek? A niby na jakiej podstawie? Co z tego że samochód dostarczony na lawecie spełniał wymogi przeglądu. Nie spełniał ich w chwili zatrzymania. A to że sobie usunales usterke i pojawiłes sie z samochodem na stacji diagnostycznej.. to wrecz NORMALNEO.

Przeciez z takiego zatrzymanie dowodu jest notatka sporządzona na miejscu.

ktos ci mądrze napisał. Obudź sie.



Cytat:


nie straci ja jakoś o tym co wolno a co nie to sporo wiem

To napisz. A potem napisz do tych wszystkich co tu na forum potracili dowody że zostali zrobieni w balona. jak nie "usuniesz usterki na miejscu" przy patrolu to skasują ci dowód i nie otrzymasz go az "usterki" nie usuniesz. proste.
Wombat

www.wombat.prv.pl
do góry
kesey
dodano: 29.11.2006 19:13 #15 + 0 -
Wombat nie masz racji! Złapie mnie Policja, ja nie przyjmuje mandatu, przeciez oni nie mają miernika przepuszcalności, a teraz folie można mieć też na przednich bocznych szybach. Nie udowodnią mi na miejscu, że moje szyby nie spełniają wymogi. Takie mierniki to może ze dwa ptraole w wawie mają hehe. Sprawdę kieruję do Sądu, a w między czasie podmieniam szyby (szybę potrafię wyjąć i zamontowac sam ... obie czynności robię w około 30 min., wiem bo zmieniałem siłownik), jadę na przegląd, gdzie wszystko wychodzi ok, a na czas utraty dowodu rejestracyjnego wypożyczam sobie nowe mietka i pojadę zaszpanować byłej dziewczynie Sprawa do wygrania, tylko trzeba trochę zainwestować i trochę czasu. Tak więc Policji się nie boję!!! Pozdrawiam
do góry
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

Ostatnie komentarze

Najczęściej komentowane

Znajdź nas w sieci

X

Informujemy, że strona www.tuningforum.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.